Bl.a. Nomadekultur Mongoliet, Baluch udstillingen i Norge, Julebazar

Arrangementer 2023

Kære medlemmer

Programmet for første halvår er afholdt og vi nu også klar med et program for andet halvår af 2023 i Tæppeklubben. Dog med de sædvanlige forbehold for eventuelle ændringer. Men sæt kryds i kalenderen.

pbv. Jan Andersen

Baluch-aften

Torsdag 23. februar kl. 19.30 hos Wiinstedt, Strandboulevarden 9, 2100 Ø:

Baluch-aften. Vi starter med et webinar (på engelsk), der er produceret i partnerskab mellem the New England Rug Society og Textile Museum Associates of Southern California.
Foredragsholder er DeWitt Mallary. Han har samlet på Baluch-tæpper i omkring 20 år og har været forhandler af en bred vifte af antikke tæpper og tekstiler i næsten yderligere to årtier. Han har skrevet artikler og holdt foredrag, primært om Baluch-tæpper, rundt om i USA og Europa, herunder præsenteret og kurateret udstillinger på ICOC, International Conference on Oriental Carpets og ACOC, den amerikanske konference om orientalske tæpper, og The Textile Museum. Han fortæller om baluch og viser unikke eksempler på baluchernes vævekunst.
Medlemmerne opfordres til at medbringe baluch nomade-stykker, som vi efter foredraget kan se på, røre ved og diskutere.
Som vanligt præsenteres også “aftenens tæppe”.
Deltagergebyret, der opkræves i døren, er kr. 50.

Se resume og billeder fra arrangementet.

Baluch, Nordøstlige Iran, det sene 19. århundrede. The Textile Museum Collection 2009.24.3. Gave fra Joseph W. Fell

Hali Colloquium i Italien: Firenze, Milano, Turino and Genova

Torsdag 30. marts kl. 19.30 hos Wiinstedt:

Ivan Sønderholm, der driver tæppesiden jozan.net, deltager i “Hali Colloquium in Italy: Florence, Milan, Turin and Genoa” 5.-12. februar, og Ivan vil 30. marts fortælle og vise billeder fra de besøgte museer, gallerier og ekspert konference.

Læs om programmet for turen: https://www.jozan.net/the-hali-colloquium-italy-florence-milan-turin-and-genoa/

Medlemmerne opfordres til at medbringe tæppe og tekstiler, vi kan kigge på efter foredraget. Et af emnerne på HALI-turen er Kirman-tæpper, så hvis nogen har sådanne eksemplarer vil de være oplagte at medbringe.
Deltagergebyrer er denne aften kr. 50.

Se præsentationen fra mødet 30. marts.

.

Hali's arrangement omfatter også et besøg i Mirco Cattai's galleri i Milano for at se udstillingen "Anatolian Rugs from the Ottoman Empire"

Generalforsamling, auktion og middag

Torsdag 27. april kl. 19.00 hos Wiinstedt, bemærk tidspunkt:

Vi holder generalforsamling 2023, som efter de nye vedtægter holdes hvert andet år. Indkaldelse og dagsorden følger forinden. Efter GF er der middag og derefter årets auktion over medlemmernes indleverede effekter. 

Nærmere følger også om dette, men det plejer at være sådan, at tæpper mv. skal indleveres senest en uge før GF hos Boris. Man kan sætte en mindstepris, og 5 % af salgsprisen betales af sælger (ikke køber) til foreningens drift.

Deltagergebyret for middag og vin er 200 kroner. Man kan naturligvis deltage gratis i selve generalforsamlingen og auktionen, hvis middagen fravælges, men hvem vil gå glip af den?

Se referat og billederne fra arrangementet

Arkivfoto fra auktion og middag i maj 2022

Nomade-aften

Torsdag 25. maj klokken 19.30 hos Wiinstedt:

Nomade-aften. Vi starter (formentlig) med at se den klassiske, nærmest antikke, film “Grass” om Bakhtiari-nomadernes vandringer fra 1925. Den er p.t. svær at skaffe, men findes i en nedklippet version på YouTube. Vi kan også vise David Attenborough og BBC´s fine film “Wowen gardens” på en dvd. Det er en film film på 47 min. om Qashqai-nomaderne fra 1975. Den har vi på DVD.
Læs mere om “Grass” her: https://en.wikipedia.org/wiki/Grass_(1925_film)

Vi skal naturligvis også kigge på nomade-stykker i bred forstand, især Bakhtiari og Qashqai – tag derfor sådanne effekter med, så vi kan få hands-on på nomadernes vævekunst. Deltagergebyret denne aften er kr. 50.

Se billederne fra arrangementet.

Scene fra filmen "Grass"

Nomadekultur i Mongoliet

Torsdag 28. september kl. 19.30 hos Wiinstedt, Strandboulevarden 9, Østerbro:

Boris og Martine rejste i sommer 6000 kilometer gennem Mongoliet og mødte nomade-kulturen, som stadig findes i landet. Boris fortæller om den spændende rejse og viser billeder fra de smukke landskaber og nomadernes liv. De fremstiller tekstiler som Suzani til eget brug, og Boris købte undervejs 12 skønne gamle tekstiler, som han viser frem. Kaffe, te, kage som vanligt. Entré er denne aften 50 kr

Se billeder fra arrangementet.

Martine og Boris

Baluch-udstilling på Blaafarveværket

Torsdag 26. oktober kl. 19.30 hos Wiinstedt:

Husk næste arrangement i tæppeklubben torsdag 26. oktober kl. 19.30. Det er lykkedes os at få den norske tæppehandler Lars N Nygaard til København, hvor han vil fortælle om den netop overståede Baluch-udstilling på Blaafarveværket, Nyfossum, ved Oslo som har opnået international anerkendelse.

Der blev vist en række fantastiske baluch-tekstiler og tæpper, 200 tæpper og tekstiler fra de seneste 100 år.

Læs mere her: https://blaa.no/utstilling/nyfossum-200-tepper-fra-100-ar/

Da tæppeklubben skal dække rejseomkostningerne, er vi nødt til at sætte prisen for denne aftens arrangement til 100 kr.

Mød talstærkt op og tag gerne en ven med, så arrangementet bliver velbesøgt. Til vores svenske venner: Husk at I også er meget velkommen til arrangementet i København!

Der er lavet et flot bog på cirka 500 sider om den unikke udstilling. Bogen er desværre stort set udsolgt, men et nyt oplag går snart i trykken, så mon ikke Lars gerne tager imod forudbestillinger på dette unikke værk.

Vi ses!

I må meget gerne tilkendegive om I kommer ved at sende en mail til boris@zeichner.dk, så han ved, hvor mange stole, der skal skaffes frem. Fortæring med kaffe/the og kage som sædvanligt.

Læs mere og se billeder fra arrangementet

Baluch salt taske fra udstillingen

Årets julebazar

Torsdag 30. november kl. 19 (bemærk tidspunktet)

Årets julebazar. Den plejer vi at holde midt i december, men folk har travlt, så vi prøver i år at rykke den frem. Sædvanlig hygge med Boris hjemmelavede glühwein og juleknas. Medlemmernes boder med sjove, gamle ting, hvor der er mulighed for at finde en julegave. Nærmere følger om det praktiske, hvis du gerne vil komme og stille varer op.

Entré kr. 50.

Denne aften kan vi forhåbentlig også indvie Wiinstedt Tæppers nye afdeling på Strandboulevarden, der nu er ved at blive sat i stand. Boris overtager små 250 kvadratmeter, hvor der før lå en lampeforretning, og flytter sit tekstil-galleri derhen. Lokalerne er også så store, at vi formentlig holder julebazaren her, hvis lokalerne er færdige. Ellers bliver det som sædvanligt i butikken Strandboulevarden 9. Den vil fortsat eksistere sammen med udvidelsen længere nede ad gaden.

Endelig er der mulighed for, at vi i december – dato ukendt – kan se Bruun-Rasmussens nye auktionshus i Lyngby, hvor den første internationale auktion (også med tæpper) finder sted i december. Nærmere følger. BR holder den sidste auktion i de historiske lokaler i Bredgade i september, hvorefter auktionshuset flytter til Lyngby. Online-auktionerne over tæpper forbliver med eftersyn i afdelingen i Glostrup, så vidt vi har forstået.

Auktion
Auktionarius Henrik fik mange hammerslag på juleauktionen i 2022.