Arrangementer efteråret 2008

Tidligere arrangementer i 2008:
4. december holdt vi årets julearrangement på Havarthigaarden i Holte med julemiddag og efterfølgende auktion over medlemmernes indleverede tæpper og bøger. 

28. oktober 2008 holdt vi klubaften på Havarthigaarden i Holte om reparation/restaurering af tæpper og textiler. Hvad kan laves ? Hvad kan betale sig ? Hvilke teknikker bruges ? Henrik Schleppegrell, Søren Nissen og Yonus Caglak øste af deres viden og erfaring om reparation, som er næsten uundgåelig, når man interesserer sig for gamle og antikke tæpper. Læs artiklen om emnet (pdf).

Den 19. oktober var vi på Svaneholms Slot i Skåne og så udstillingen om antikke anatolske tæpper og kelims, som var sat op i anledning af vor skånske søsterklubs SOMK´s 25 års jubilæum. Vi hørte også Sonny Berntssons foredrag om tæppekunsten i Centralanatolien og Kappadokia i 1700-1800 tallet. Læs en  artikel om udstillingen og Sonny Berntsson foredrag (pdf).

Den 25. september holdt et af vores medlemmer et levende og informationsrigt foredrag om sin hovedinteresse indenfor tæppekunsten, de persiske Isfahan-tæpper, der er berømte for deres design og høje kvalitet. Klubbens medlemmer havde medbragt et stort antal persiske værkstedstæpper, også silketæpper.

Isfahan tæppe

Arrangementer i foråret 2008

Den 3. april holdt svenskeren Thomas Birath, der har arbejdet for FN UNHCR i fire år i Kaukasus, foredraget “På tæppejagt i Kaukasus”. Arrangementet fandt sted på Havarthigaarden i Holte. Under “artikler” findes et referat fra foredraget og under “fotogalleri” et slideshow med Thomas Biraths fotos fra Kaukasus og fra klubaftenen, hvor medlemmerne havde medbragt mange gode kaukasiske tæpper.

Den 15. april besøgte vi auktionshuset Bruun Rasmussen i Bredgade, hvor auktionshusets tæppe-ekspert Henrik Schleppegrell fortalte om tæpperne på forårets internationale auktion og om arbejdet med at sammensætte en tæppe-auktion. Under “artikler” findes en artikel fra arrangementet hos Bruun Rasmussen..

Den 8 maj holdt vi generalforsamlingen og herefter en tæppequiz, der tog udgangspunkt i vores medlem Ilse´s medvirken i DR´s “Kvit eller dobbelt” om orientalske tæpper. Medlemmernes tæppeviden blev sat på en prøve, da vi så eller genså TV-udsendelsen, hvor medlemmerne skulle besvare spørgsmålene, inden vi hørte Ilses svar. Galleri Abrash havde sørget for at medtage tæpper af samme art, som blev benyttet i udsendelsen, så medlemmerne kunne få “hands on” inden de svarede på spørgsmålene.