Arrangementer efteråret 2006

Tidligere arrangementer i 2006:
7 december: Årets julearrangement var godt besøgt. 40 medlemmer deltog og fik en lækker julebuffet inden vi gik over til ”juleauktionen” over medlemmernes privatejede tæpper, tekstiler og litteratur. Der var i år indleveret hele 55 tæpper og tekstiler og 33 bøger og tidsskrifter, som medlemmerne ønskede at skille sig af med. Der var bl.a. et ret sjældent Senneh saddeldækken, et interessant afghansk bedetæppe, flere pæne belouch´er, poser og bånd, en kaukasisk saltpose og en Fachralo kazak.

25. oktober: Foreningens medlem Mogens Christoffersen holdt et oplæg om fladvævninger, sumak, blandingsteknikker, saddeltasker, poser mv. og en række af foreningens medlemmer medbragte fladvævede tæpper og tekstiler, som der blev kigget på og diskuteret.

17. oktober: Klubaften om turkmenske teltbånd og ensier (teltforhæng) med nogle af verdens førende eksperter i turkmenske tekstiler. En international samler viste eksempler fra en af Europas fineste samlinger af antikke turkmenske teltbånd, som blev anvendt i de turkmenske nomaders telte (yurten), hvor de bl.a. var anbragt rundt langs loftet, hvor teltets tag møder siderne. Foreningens mangeårige medlem Søren Neergaard og ekspert i turkmenske tekstiler viste frem af sin samling af turkmenske teltbånd og fortalte om deres historie. Dr. Richard Isaacson fra tekstilmuseet i Washington D.C. holdt foredrag om den turkmenske ensi, det knyttede tæppe, som nomaderne anvendte som “dør” i teltet. Han viste et slideshow, der skal bruges ved den kommende udstilling på museet i Washington om turkmenske teltbånd, hvor en international samler bl.a. bidrager med et antikt teltbånd.

19. september: Besøg i ”Tæppemarked”, Strandvejen 63, 2100 København Ø, hvor indehaveren Kjeld Ottosen viste rundt i den historiske forretning og fortalte om udvalgte stykker af de mere end 3000 tæpper.

Tekke ensi fra den anden halvdel af det 19. århundrede

Arrangementer foråret 2006

9. maj: Generalforsamling og efterfølgende klubaften med temaet bedetæpper, hvor medlemmerne medbragte mange smukke eksemplarer, både kelims og knyttede bedetæpper.

20. april: Besøg i Galleri Abrash, Gentofte, hvor Søren Nissen var vært for en hyggelig klubaften, hvor der blev kigget på bl.a. de klassiske kaukasiske tæpper.

6. marts: Den vidtberejste fotograf mv. Lene Bennike holdt foredrag om ”Ørkenkvindernes tæpper” fra den indiske provins Kutch.

8. februar: Den tidligere direktør for Det Danske Institut i Damaskus, nu adjungeret professor ved Københavns Universitet, Peder Demant Mortensen, der sammen med Inge Demant Mortensen har skrevet pragtværket ”The Nomads of Luristan” fortalte om de persiske nomader og ”Luristan fortid og nutid”.

Vi hørte om historien og nomadelivets udvikling i det sydvestlige Persien og medlemmerne medbragte nomadetæpper mv. fra området.