Arrangementer efteråret 2015

Tidligere arrangementer i efteråret 2015:

3. december holdt vi en julebazar hos Zeichner & Wiinstedt i forretningen, hvor vi over lidt gløg og kager kunne shoppe blandt medlemmernes medbragte antikviteter, tæpper og bøger. Alle, også ikke medlemmer, var velkomne. 

10. november holdt vi en aften om kelims i bred forstand, men med vægt på anatolske. Florek fortalte om kelim-teknikker og oprindelse. Der væves også kelims i en række europæiske lande. Vi så en række eksempler og medlemmerne havde medbragt kelims. 

22. oktober var en aften om det iranske tæppemarked. Karsten fortalte om sin seneste rejse til Iran og viste bl.a. en lille film om nomadernes tæppeproduktion. Herefter fortalte Boris først om sin rejse til Tæppemesse i Tehran herunder besøg hos tæppevaskeri og derefter om sin seneste rejse til en konference i Dubai omhandlende udviklingen af det afghanske tæppemarked. Der blev vist fotos og video fra rejserne.

Arrangementer foråret 2015

Tidligere arrangementer i foråret 2015:

12. maj holdt vi årets generalforsamling med efterfølgende auktion over medlemmernes indleverede tæpper og bøger. Fremadrettet holder vi den årlige auktion i forbindelse med generalforsamlingen og ikke til et julearrangement.

23. april havde vi en aften om tæppelitteratur og præsentation af tæpperne på Hallwylska Museet i Stockholm. Vi præsenterede et udvalg af tæppebøger til forskellige emneområder, og medlemmerne kunne bytte bøger.

17. marts holdt vi en persisk aften hos et medlem, hvor vi bl.a. så på islamisk kunst som iznik porcelæn, metalarbejder, persisk keramik og lidt tæpper.

26. februar var svenskeren Paul M. Grahn på besøg og holdt foredrag om tibetanske tæpper og tekstiler. Han er rejseleder i Kina og Tibet og har været på 25 rejser til Tibet, hvor han har fået et stort kendskab til landets kultur og tæpper.