Arrangementer efteråret 2019

Arrangementer efteråret 2019

Torsdag 26. september 2019 kl. 19.30 Strandboulevarden 9: Gunnar Nilsson, medlem af Pazyryk i Stockholm og textil- og tæppesamler, holder foredrag over emnet anatolske Yastik – små “tæpper”, der blev fremstillet til brug som puder hos anatolske nomader. De er gamle og antikke små kunstværker. Medlemmerne opfordres til at medbringe Yastiks fra egne samlinger. Se billederne fra aftenen.

Du kan se fotos fra et tidligere arrangement med Gunnar i Pazyryk: www.pazyryk.se

Torsdag 31. oktober 19.30 Strandboulevarden 9: Det internationale tæppemagasin HALI fejrede jubilæum i juni med udgivelsen af nummer 200, og holdt i den anledning et stort arragement i London med salgsmesse, konferencer mv., hvor Boris deltog. Denne aften vil Boris fortælle om dagene i London og vise fotos/video fra arrangementerne og salgsmesse. Vi finder også et “aftenens tæppe” til fremvisning og diskussion.

Torsdag 21. november 19.30 Strandboulevarden 9: Florek vil fortælle om og vise smalle textiler, som ofte syes sammen til større stykker/tæpper. Især i Vestafrika og i Centratasien. I C-asien er/var det især nomadefolk, mens i Ghana og ande steder i Vestafrika er de store stykker klæde syet sammen af smalle strimler prestige-klæder, båret af herskere og aristokratiet.

Florek: Jeg vil gerne vise nogle af mine bånd-kilimer fra C-Asien og af andre textiler syet sammen af smalle bånd.

Desuden er mange tæpper tæt på os syet sammen af 2 halvdele, såsom de fleste af tyrkiske kilimer; endnu tættere på har vi de svenske almue-Rőllakan og gl. svenske sengelagener,som var vævet som i to baner og syet sammen til et stykke. Og det ikke samiske, men i Skåne.

Medlemmerne opfordres til at medbringe denne type tæpper/tekstiler til fælles visning og diskussion. Se billederne fra aftenen.

Torsdag 12. december kl. 18 – årets julebazar – nærmere følger. Medlemmerne plejer at stille op med små boder med tæpper, brugskunst, antiktviteter og vil holder “åbent hus” for interesserede ikke-medlemmer. Julebazaren er ved at være en tradition. Se billederne fra julebazaren.

Hali Fair 2019. Wagireh 19. århundrede. Udstiller Said Aziz

Arrangementer foråret 2019

Arrangementer foråret 2019

Torsdag 28. februar kl. 19.30 hos Zeichner & Wiinstedt, Strandboulevarden 9, 2100 Ø: Matthew Carey givet tilsagn om at komme og fortælle om sine rejser til Marokko og vise stykker fra sin samling af marokkanske tæpper og tekstiler. Medlemmerne opfordres til at medbringe marokkanske tæpper, som vi kan kigge på i anden halvleg. Se billederne fra aftenen.

Torsdag 28. marts samme tid og sted: 21. januar i år døde den kendte svenske tæppehandler og mangeårige formand for vor svenske søsterklub Pazyryk, Peter Willborg, der drev tæppeforretning i Stockholm, og som var en af europas mest kendte tæppehandlere. Han var forfatter til en række kendte tæppebøger især storværket Chahar Mahal va Bakhtiari, Workshop and Nomadic Rugs of Westerne Persia. Vores aften tager udgangspunkt i bogen og emnet de fantastiske tæpper fra Bakhtiari-området. Medlemmerne opfordres til at medbringe tæpper mv. fra (Luri)Bakhtiari, der også har haft en stor produktion af nomadeting som sadeltasker, saltposer mv. Se billederne fra vor Bakhtiar aften.