Arrangementer efteråret 2010

Tidligere arrangementer i 2010:
Torsdag den 2. december holdt vi årets julearrangement med middag og auktion på Havarthigaarden i Holte. 

25. november var vi inviteret til Ahmed Yolals udstilling af kurdiske tæpper og tekstiler på Busses Skole i Gentofte.

21. november var vi i Gøteborg og så udstillingen “Skønhed uden grænser” (www.jozan.net/outstanding-exhibition-of-caucasian-rugs) arrangeret af AKREP i samarbejde med Frölunda Kulturhus, en fantastisk samling på et halvt hundrede antikke kaukasiske tæpper i Gøteborg.

Tirsdag den 26.oktober: En aften med grundlæggende gennemgang af teknikker, analyse af knuder, farver, materialer, terminologi mv. Et mini-kursus i tæppeteknik, hvor der også var lejlighed for at “dissekere” tæpper.

Mandag den 27. september: Som opfølgning på filmen “Grass” fra 1928, så vi se den Oscar nominerede “People of the Wind” fra 1976 med James Mason, som fortæller. Filmen handler om Baktiarerne og viser, hvad der er sket for dette nomadefolk i de 48 år, der er gået. Bagefter så vi på Baktiar-tæpper. Se billederne fra mandag 27. september 2010.

Gunnar Nilsson, AKREP, guidede en rundtur på hele udstillingen "Skønhed uden grænser" og ses her foran et Kazak tæppe

Arrangementer foråret 2010

Tidligere arrangementer i 2010:

25. februar holdt vi en aften om sydvest-persiske tæpper. Vi så David Attenboroughs BBC-program “Woven Gardens” om Qashqaiernes levevid med fokus på deres tæpper. Derefter fortalte Leif Schneiderman om Qashqaiernes historie. Vi så på tæpper fra sydvest-Iran, særligt Qashqai, Khamseh, Afshar og Luri. Se fotos fra Qashqai-aftenen under “fotogalleri”.

22. marts fortalte Gino Mangione fra den skånske tæppeklub om Hamadan-tæpperne. Et emne med mange facetter. Medlemmerne medbragte mange tæpper og tekstiler fra Hamadan-området. Se billeder fra arrangementet under “fotogalleri”.

4. maj holdt vi generalforsamling og derefter en aften om Bakhtiar. Vi så dokumentarfilmen “Grass” om Bakhtiarernes vandringer. Denne aften markerede vi også foreningens 25 års jubilæum. Under “bloggen” findes referat og fotos fra generalforsamlingen.