Generalforsamling 2008 og tæppequiz

"Kvit eller Dobbelt".

Foto: Jan Andersen

1
Ved generalforsamlingen 2008 holdt vi en tæppequiz i sammenhæng med at vi så/genså vores medlem Ilse Andersens deltagelse i "Kvit eller Dobbelt" i 1990 med emnet "Orientalske tæpper". Søren Nissen havde udarbejdet quizen og taget et udvalg af tæpper med som svarede til spørgsmålene i "Kvit eller Dobbelt".
2
Ilse Andersen genså den gamle udsendelse sammen med medlemmerne. Dengang vandt hun 32.000 kroners spørgsmålet, men valgte så at stoppe og tog ikke 64.000 kr. spørgsmålet - som ingen kender i dag.
3
 
Mange af foreningens medlemmer var mødt op til generalforsamlingen og tæppequiz´en. Generalforsamlingen blev denne gang holdt i Havarthigårdens hyggelige omgivelser i Holte.
4
Spørgsmålene i "Kvit eller Dobbelt" blev dengang udarbejdet af dommeren, nu afdøde tæppehandler Hans Elmby, der også var formand for Selskabet for Orientalsk Tæppekunst. Spørgsmålene gik bl.a. på Baluch, Bidjar og et wagareh og Søren Nissen havde fundet et udvalg af tilsvarende tæpper frem, så medlemmerne kunne få "hands on" på tæpperne før de selv besvarede spørgsmålene i quiz´en.
5
Vi havde fået overspillet det gamle VHS-bånd med "Kvit eller Dobbelt" til en DVD, så det halve time lange program kunne vises på en skærm på Havarthigården.
6
Et persisk saddeldækken, formentlig Veramin. Medbragt af et af medlemmerne.
7
Et gammelt Bidjar, der indgik i quiz´en, som iøvrigt blev vundet af Florek. Gevinsten: en flaske SHIRAZ rødvin !
8
En antik Baluch. Et af spørgsmålene i "Kvit eller Dobbelt" og således også i vores quiz gik på, hvorledes shirazien normalt er udformet på Balucher.
9
En usædvanlig Baluch, persisk, med boteher all over.