Mission & Vision

Har du en speciel interesse indenfor feltet orientalske tæpper og tekstiler ? Og har du en interessant samling, som du gerne vil vise foreningens medlemmer ?


Selskabet for Orientalsk Tæppekunst efterlyser emner og ideer til kommende klubaftener og du er meget velkommen til at sende os en mail med dit forslag.


Vi vil også gerne i kontakt med private samlere, virksomheder, institutioner og forretninger, der beskæftiger sig med tæppekunsten og som måske har lyst til at vise os stykker fra samlingen.


- Selskabet for Orientalsk Tæppekunst

Mission & Vision


Et minimum af viden

”Selskabet for Orientalsk Tæppekunst” har i mere end 20 år arbejdet for at udbrede kendskabet til den orientalske tæppekunst, som mange mennesker dagligt oplever i hjemmet i form af ægte tæpper på gulvet.

Men tæppekunsten er meget mere end gulvbelægning.


Det er også nomadefolkenes kulturhistorie gennem århundreder og de traditionelle tæppelandes ofte dramatiske historie, hvor for eksempel den russiske revolution i 1917 satte en stopper for den traditionelle fremstilling af de klassiske caucasiske tæpper.

Tæppeproduktionen i Caucasus overgik til produktions-kollektiver og tæpperne mistede den charme og de farver, der i dag gør de antikke caucasiske tæpper så eftertragtede.


Skal man investere i et ægte tæppe, hvad enten man køber det hos en tæppehandler eller på en auktion, er et minimum af viden nødvendig, hvis man skal undgå at blive ”snydt”.


Selskabet for Orientalsk Tæppekunst holder seks-otte arrangementer om året med for eksempel foredrag og diskussioner om emner indenfor tæppekunsten og der bliver kigget og følt på de tæpper, som medlemmerne tager med fra deres samlinger.

Læs mere under ”arrangementer” her på hjemmesiden.