Fotogalleri

Fotos fra  diverse arrangementer og privatsamlinger

Mange interessante og smukke effekter


Billed gallerier 2006 - 2022


Årets middag og auktionen over medlemmernes indleverede tæpper og tekstiler blev holdt 19. maj 2022 og var velbesøgt. Efter en god middag med orientalsk inspireret mad blev effekterne solgt. I år var der blandt andet ting fra afdøde turkmener-ekspert Hans Elmby.


Se billederne fra auktions-aftenen her


I april 2022 holdt vi en aften med titlen "Knudernes Vandring" om knytteteknikker og tæppernes oprindelseslande. Der blev vist eksempler på forskellige typer af tæpper og brugstekstiler. Aftenens tæppe var et fantastisk kaukasisk fladvævet Sileh.


Se billederne fra "Knudernes Vandring" herÅrets to første arrangementer i 2022 i februar og marts havde emnerne kelims fra Van i Tyrkiet og tæpper som motiv i billedkunsten gennem 700 år.


Se billederne fra de to arrangementer herÅrets julebazar med åbent hus i tæppeklubben og stader med antik og loppefund blev holdt 9. december 2021. Det blev en hyggelig aften for medlemmer og gæster.


Se billederne fra julebazaren her


25. november 2021 besøgte Jon Terry tæppeklubben. Han har drevet tæppeforretning i USA i mange år med antikke tæpper, men er nu er flyttet til Danmark. Han er specialist i antikke indiske tekstiler og viste en del af sin store samling. Han havde også persiske og turkmenske stykker med.


Se billederne fra aftenen med Jon Terry her


Efter mere end 10 års pause var der i november 2021 igen antikmesse i Forum, hvor godt 80 stande viste deres varer frem. Der var kun to stande med fokus på tæpper, mrn masser af andre antikviteter og kunst.


Se billlederne fra Antikmessen i Forum her


Efter næsten to års corona-lukning mødtes vi igen til generalforsamling og auktion 30. september 2021, hvor efterårssæsonen startede.


Se billederne fra generalforsamlingen og auktionen her


Årets Julebazar blev holdt 12. december 2019, hvor foreningen holdt åbent hus med glühwein, godter og lopper. Det blev som vanligt en hyggelig aften


Se billlederne fra julebazaren her.


21. november holdt Florek et oplæg om bånd og striber, tæpper og tekstiler syet sammen af smalle vævede stykker som djijim, og han viste teltbånd, pakbånd og andre interessante ting samlet gennem mange år.


Se billederne fra aftenen med bånd og striber her.


31. oktober 2019 fejrede vi at HALI havde udgivet sin udgave nummer 200. Boris var med til arrangementerne i London i juni og fortalte om rejsen og viste fotos fra udstillingerne. Desuden kiggede vi på to gamle og interessante "aftenens tæpper".


Se billederne fra HALI-aftenen her


26. september 2019 holdt vi en aften om anatolske Yastiks, hvor Gunnar Nilsson, medlem af Pazyryk i Stockholm og textil- og tæppesamler, holdt  foredrag om de små "tæpper", der blev fremstillet til brug som puder hos anatolske nomader.


Se billederne fra Yastik-aftenen her


Årets generalforsamling, middag og auktion blev holdt 23. maj 2019, og var som sædvanligt årets højdepunkt.


Se billederne fra generalforsamlingen her.


25. april 2019 besøgte vi Tæppemarked på Strandvejen, hvor tæppehandler Kjeld Ottosen efter mere end 40 år i branchen så småt er ved at afvikle sin forretning. Butikken er stadig fyldt med skønne tæpper i de mange små "huler".


Se billederne fra besøget hos Tæppemarked her.


28. marts 2019 holdt vi en aften om tæpperne fra Bakhtiari med udgangspunkt i afdøde Peter Willborgs værk fra 2002 om tæpperne fra Chahar Mahal.


Se billederne fra Bakhtiari-aftenen her.


Første arrangement i 2019 var 28. februar en aften om Marokkos tæpper og tekstiler. Matthew Carey, der har boet, forsket og rejst i Marokko, fortalte om landets tæppetraditioner og viste eksempler fra sin egen samling. Vi så også to smukke Kaukasus-tæpper, et Shirvan bedetæppe og et sjældent Kazak fra cirka 1850.


Se biillederne fra Marokko-aftenen her.


Årets julebazar blev holdt  11. december 2018 og blev en hyggelig aften med handler i bazaren og gæster, potentielle nye medlemmer, der kiggede forbi for at høre om tæppekunsten. I dette fotoalbum er også billeder fra vores aften 30. oktober 2018 om dansk gobelinkunst.


Se billederne fra julebazaren og gobelin-aftenen her


20. november 2018 besøgte Baluch-eksperten Claes-Göran  Swahn tæppeklubben, hvor han fortalte om   tæpperne fra Baluch-nomaderne, der lever både på den persiske og afghanske side af grænsen mellem de to lande, og som har knyttet og vævet fantasisk tæppekunst. Han viste dele af sin samling og medlemmerne havde også medbragt et stort antal fine balucher.


Se billederne fra Baluch-aftenen her


Sydamerikanske tæpper og tekstiler var emnet for en aften 27. september 2018,  hvor  ekspert i emnet Jan Pelle fortalte om de smukke gamle og antikke vævninger fra Peru og Bolivia, og hvor Kurt  Boroendum fortalte om en fem uger lang rejse i området i sommer, hvor han bl.a. gjorde gode tæppekøb.


Se billederne fra den sydamerikanske aften her


Årets generalforsamling, middag og auktion blev holdt den 24. maj 2018. Det blev en hyggelig aften, og mange medlemmer fik et godt køb med hjem fra den private auktion.


Se billederne fra generalforsamlingen her.


En aften med loppefund og persiske antikviteter løb af stablen den 19. april 2018, hvor medlemmerne havde medbragt fine loppefund, både tæpper og andre antikviteter.


Se billederne fra loppe-aftenen her.


22. marts 2018    holdt vi et arrangement om indiske tæpper, efter at Boris Zeichner  havde været på tæpperejse til Indien for at se på  tæppeproduktionen bl.a. i Kashmir. Han købte flere helsilketæpper med hjem.


Se billederne fra arrangementet og rejsen til Indien her


Første arrangement i 2018 var eftersynet hos Bruun Rasmussen med Hartmanns samling af tæpper samlet siden 60´erne. I den anledning havde vi besøg af vores svenske søsterklubber, hvor vi fik lejlighed til at tale om samarbejde om vores fælles interesse.


Se billederne fra arrangementet og eftersynet her


Efteråret 2017  har budt på interessante arrangementer om koptiske og indiske tekstiler, sjældne kinesiske tæpper og så årets hyggelige julebazar.


Se billederne fra efteråret 2017 her


I maj 2017 holdt vi årets generalforsamling, middag for medlemmerne og efterfølgende auktion over medlemmernes indleverede effekter.


Se billederne fra den hyggelige medlemsaften her.


I april 2017 havde vi besøg af den tidligere amerikanske tæppehandler Jon Terry, der nu er flyttet til Danmark, og som har en imponerende samling af vintage og antikke indiske tekstiler i silkebroderier.  Han viste dele af sin sjældne samling og fortalte om emnet, som ikke mange har viden om.


Se billederne med de mange smukke tekstiler her.I marts 2017 holdt vi en aften om turkmenske tæpper, tekstiler og nomadesmykker. Medlemmerne  havde medbragt en masse interessante og smykker effekter, der blev beundret.


Se billederne fra den turkmenske aften her.


Årets julebazar holdt vi 1. december 2016, hvor der var åbent hus og loppemarked hos Zeichner & Wiinstedt. Der blev serveret godter og glühwein, og vi så på en række  fine ting fra en kommende netauktion hos Bruun Rasmussen.


Se billederne fra julebazaren 2016 her


Ægte, kopier eller forfalskninger var emnet for en tæppeaften i november 2016, hvor Kjeld Ottosen og Boris Zeichner viste eksempler på, hvordan man som tæppekøber kan blive snydt. Køb fra omrejsende tæppehandlere eller  i udlandet kan være farlige, hvis  man  ikke er forsigtig.


Se billederne fra "forfalsknings-aftenen" her.


De to første arrangementer i efteråret 2016 handlede i september om indfarvning af garner, hvor vi havde besøg af en tekstilingeniør, der fortalte om de forskellige teknikker og forskellen mellem naturfarver og syntetiske farver. Det næste arrangement i oktober handlede om tæppekonferencen i Istandbul, som  vores formand havde deltaget i. Ved begge arrrangementer havde vi   også "aftenens tæppe" at kigge på.


Se billederne fra de to  arrangementer her.


Årets generalforsamling 2016 blev holdt den 19. maj, hvor der efter generalforsamlingen var spisning, lækre spanske tapas, og   herefter årets auktion over medlemmernes indleverede effekter. Der blev budt livligt fra medlemskredsen.


Se billederne fra generalforsamlingen og auktionen her.


Den  28. april 2016 fortsatte vi vores mini-kursus om tæppeteknik, og medlemmerne havde medbragt en række tæpper til at kigge på og diskutere. Desuden blev præsenteret to "aftenens tæpper".


Se billederne fra  arrangementet her.


2016 begyndte med to arrangementer i marts, hvor vi først så det antropologiske mesterværk "Grass" om Bachtiar-nomadernes vandringer  og så på to "aftenens tæpper".  Den 31. marts  holdt vi et grundkursus i tæppe-teknik  og så  på en række tæpper, herunder to kaukasiske som medlemmer havde medbragt.


Se billederne fra de to arrangementer her.


Tæppeklubben holdt den 3. december 2015 en jule-bazar, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer var velkommen. Der blev serveret jule-godter og glühwein, mens folk kiggede    på tæpper og antikviteter, som medlemmerne havde bragt med til salg. En hyggelig og interessant aften.


Se billederne fra jule-bazaren her.


En privat samler ønsker at sælge de sidste antikke og sjældne turkmenske nomadeeffekter fra sin samling.


Se billederne af    stykkerne her.


En aften om kelims i bred forstand, men med vægt på anatolske blev holdt den 10. november 2015, hvor Florek fortalte om teknik og oprindelse og vi så en masse kelims, også fra Europa.


Se billederne fra kelim-aftenen her.


Generalforsamlingen 2015 blev holdt 28. maj, hvorefter vi havde en hyggelig spisning og derefter årets auktion over medlemmernes indleverede tæpper. Der var mange interessante ting fra et stort antikt anatolsk kelim til poser og sadeltasker.


Se  billederne fra generalforsamlingen her.


Den 23. april 2015 holdt vi en aften om tæppe-litteratur og grafikeren Ole Søndergaard viste sine akvareller fra rejser på Silkevejen. Søren Nissen havde medbragt aftenens tæppe, et spændende antikt sydvest persisk tæppe, der blev ivrigt diskuteret.


Se billederne fra   tæppebogs-aftenen her.


En aften om Tibet og landets tæpper og tekstiler var emnet 26. februar 2015, hvor Paul M. Grahn fra Helsingborg, der har rejst 30 gange i Tibet, holdt foredrag, viste billeder og tæpper fra sin samling.


Se billederne fra Tibet-aftenen her.


"Persisk aften" var emnet den 25. november 2014, hvor vi besøgte et medlem, der foruden tæpper interesserer sig for persisk kunst som keramik og metalarbejder. Andre medlemmer medbragte genstande fra deres samlinger.


Se billederne fra "persisk aften" her.


11. november holdt vi en aften med emnet "Nomadetæppernes symboler". Aftenens tæppe var passende en Timuri fra baluch-området, og Karsten Hartmann holdt et oplæg om nomadernes historie og symbolikken i deres tæpper, der bl.a. kommer fra Luristan-bronzerne, som han viste eksempler på.


Se billederne fra nomade-aftenen her.


9. oktober 2014 var vi samlet til efterårets første arrangement med et nyt punkt på dagsordenen "aftenens tæppe", denne gang udvalgt af Boris Zeichner. Karsten viste sine nyeste indkøb samt fortalte om sine oplevelser med tæppeindkøb de seneste mere end 40 år og viste eksempler fra sin samling.


Se billederne fra arrangementet her.


Den 27. maj 2014 holdt tæppeklubben årets generalforsamling med middag for medlemmerne og efterfølgende en auktion over medlemmernes medbragte effekter.


Se billederne fra generalforsamlingen og akutionen her.


Tæppeklubben var 10. april 2014 på besøg hos den kendte tæppehandler Kjeld Ottosen, der fortalte om sine indkøbsrejser til Iran. Medlemmerne kunne bagefter kigge på forretningens mere end 3000 tæpper.


Se billlederne fra besøget hos Kjeld Ottosen her.


27. marts 2014 holdt vi en aften med tema om marokkanske tæpper og tekstiler. Stig Andersson holdt foredrag og viste tæpper fra sine rejser i Marokko og Boris Zeichner supplerede og viste tæpper fra sin seneste indkøbstur til Marokko.


Se billederne fra vores Marokko-aften her.


I november 2013 holdt lauritz.com en ny temaauktion over gamle og antikke tæpper. Tæppeklubben besøgte auktionsfirmaet til en eftersynsaften, hvor især to antikke kaukasiske hestedækkener, det ene gengivet i Doris Eders bog om kaukasiske tæpper, blev beundret.


Se billederne fra temaauktionen her.


En privatsamler havde inviteret tæppeklubben til at se samlingen af tæpper og tekstiler opbygget gennem mere end 40 år. Der var mange interessante og smukke effekter, blandt andet turkmenske.


Se de mange fotos fra besøget her.


Efteråret 2013 byder på en række spændende tæpper hos auktionshuset Bruun Rasmussen, blandt andet et antikt kaukasisk bedetæppe dateret 1862. Tæppeklubben var på eftersyn hos BR den 15. september.


Se billederne fra tæppeauktionen her.


En jysk samler har været så venlig at fotografere sin private samling, så andre interesserede kan se hans tæpper. Der er tale om tæpper af forskellige oprindelse. Dele af samlingen er p.t. til salg.


Se billederne af privatsamlingen her.


Efter generalforsamlingen i maj 2013, holdt medlemmerne en auktion i stedet for den aflyste juleauktion. Vi fik også mulighed for at se et unikt transylvansk bedetæppe.


Se billederne fra generalforsamlingen her.


Auktionshuset Bruun-Rasmussens auktion 838 i februar 2013 bød på 47 tæpper, heraf særligt tæppehandler Erling Wiinstedts Marasali bedetæppe. Tæppeklubben var på besøg hos BR, hvor Henrik Schleppegrell fortalte om status og tendenser på det internationale tæppemarked.


Se billederne fra vores besøg hos Bruun-Rasmussen her.


Tæppeklubben besøgte i februar 2013 Lauritz.com i Herlev i anledning af auktionshusets temeauktion over ældre og antikke tæpper.


Se billederne fra eftersynet her.


Det er nu muligt, at lægge video på vores hjemmeside, så vi har lagt ni videoklip fra ICOC i Stockholm 2011 under fotogalleriet.


Se de ni videoklip fra ICOC 2011 her.


Det sidste arrangement i 2012 var en aften om baluch nomadernes tæppekunst, hvor Claes-Göran Swahn fortalte om baluch´erne, og medlemmerne havde medbragt mange fine eksemplarer.


Se billederne fra baluch aftenen her.


I efteråret 2012 holdt auktionshuset Lauritz.com en temauktion over finere, ældre og antikke orientalske tæpper. Tæppeklubbens medlemmer var inviteret til en særlig eftersynsaften.


Se billederne fra temauktionen her.


Det årlige Sartirana Textile Show ved Milano fandt sted i september 2012, og Ivan Sønderholm fra online magasinet Jozan.net var med. Han fortalte om showet ved et møde i tæppeklubben 18. september.


Se billederne fra Sartirana her.


Efter generalforsamlingen 2012 holdt vi en aften med "show and tell", hvor Stig viste dele af sin private samling af især kelims.


Se billederne fra "show and tell" aftenen her.


De persiske Shahsavan nomader er berømte for deres tæppekunst, især fladvæv. Den 22. marts 2012 holdt vi en aften om Shahsavan. Efter et oplæg viste medlemmerne medbragte Shahsavan effekter.


Se billederne fra Shahsavan aftenen her.


Tæppeklubben besøgte den 8. februar 2012 tæppevaskeriet i Farum for at se hele processen med vask af ægte tæpper.


Se billederne fra besøget hos tæppevaskeriet i Farum her


Årets julearrangement fandt sted den 8. december 2011 på Havarthigaarden. Efter middagen holdt vi den traditionelle juleauktion over de tæpper, som medlemmerne havde sat privat til salg.


Se billederne fra julearrangementet her.


Den 7. november 2011 holdt tæppeklubben et "åbent hus" arrangement og loppemarked i Zeichner & Wiinstedts butik, hvor gæster kunne hilse på foreningens medlemmer og høre om dens virke. Flere medlemmer havde medbragt interessante stykker, som de fortalte om, bl.a. en sjælden turkmensk khalyk.


Se billederne fra arrangementet her.


Auktionshuset Lauritz.com holdt i oktober 2011 en temaauktion over ældre og antikke orientalske tæpper. Foreningens medlemmer var inviteret til en eftersynsaften, hvor vi så på de cirka 50 tæpper, der var på auktion.


Se billederne fra klubaftenen hos Lauritz.com her.


Den 11. oktober 2011 holdt vi en medlemsaften om ICOC 12, hvor medlemmer, der besøgte konferencen i Stockholm, fortalte om ICOC. Der blev vist en lang række fotos fra ICOC udstillingerne og pre-touren til København og post-touren til Skt. Petersborg.


Se de mange nye fotos fra ICOC 12 her.


Den 9. september 2011 besøgte tæppeklubben sammen med vores søsterklub i Skåne tæppegrossisten Bargi AB i Malmø, hvor vi hørte om den moderne produktion af orientalske tæpper og fik en rundtur på det store lager, der også rummer enkelte gamle og antikke ting.


Se billederne fra besøget hos Bargi i Malmø her.


Den 12. internationale konference for orientalske tæpper, ICOC XII, fandt sted i Stockholm 16-19. juni 2011. Det var en enestående chance for at se nogle af verdens bedste forhandlere af orientalske tæpper udstille deres bedste antikke stykker. Senere kommer der endnu flere fotos fra ICOC her i fotogalleriet.


Se billederne fra ICOC XII her.


Et medlem har fundet en række gamle dias, formentlig fra 1980´erne, med fotos af bl.a. en samling af saltposer. Vi ved ikke hvem, der har taget billederne, eller hvem der ejer stykkerne. Så hvis du ved noget - eller måske ligefrem ejer et eller flere af de afbildede effekter, så lads os høre fra dig. Men under alle omstændigheder er der mange flotte ting, også selvom billedkvaliteten ikke er så høj.


Se samlingen af de gamle fotos her.


Karsten Harmann-Petersen har arbejdet som ingeniør i Iran og rejst meget i landet. Det har han holdt to interessante foredrag om i tæppeklubben i foråret 2011.


Se et stort udvalg af Karsten Hartmann-Petersen egne spændende fotos fra sine rejser i tæppernes Iran her.


Forårets sidste arrangement i 2011 var anden del af Karsten Hartmann-Petersens beretning om sine rejser i Iran, og vi så på tæpper og tekstiler fra det sydvestlige Persien.


Se billederne med de smukke sydvest Persiske tæpper her.


Hallwylska museet i Stockholm er et tidligere privat herskabshjem, der nu er museum og rummer en kæmpe samling af kunstgenstande, herunder et halvt hundrede antikke orientalske tæpper. I dette fotoalbum er også fotos fra tæppehandleren JP Willborgs forretning i Stockholm, hvor der kan ses et par smukke antikke Senne kelims.


Se billederne fra Stockholm her.


Lauritz.com havde 16. marts 2011 inviteret tæppeklubben til en eftersynsaften i anledning af auktionshusets temaauktion over antikke og ældre orientalske tæpper. Medlemmerne fik lejlighed til at kigge grundigt på de store bunker af gamle tæpper.


Se billederne fra klubaftenen hos Lauritz.com her.


Antikke kinesiske tæpper og tekstiler var emnet for en klubaften 3. marts 2011, hvor Kina-eksperten Björn Gremner fra Antik West i Gøteborg fortalte om emnet. Medlemmer og gæster fik også lejlighed til at få vurderet andre kinesiske effekter af Björn Gremner, en af eksperterne fra svensk TV´s "Antikrundan".


Se billeder fra den interessante Kina-aften her.


Mange danske ingeniører arbejdede i 60´erne og 70´erne i Iran, og nogle blev interesserede i tæpper. Karsten Hartmann-Petersen, som arbejdede for Kampsax, fik interessen og øste af sin viden på et arrangemenet den 24. januar 2011, hvor vi så mange skønne knyttede tæpper og kelims.


Se billederne fra arrangementet med Karsten Hartmann-Petersen her.


På Busses Skole i Gentofte har vores medlem Ahmet Yolal i november og december 2010 vist sin samling af kurdiske tæpper og tekstiler. Læs mere om kurdernes tæpper på "bloggen".


Se billederne fra udstillingen her.


Årets julearrangement 2010 blev holdt 2. december på Havarthigården i Holte. Efter middagen var der som altid 'juleauktionen', denne gang med 51 tæpper, poser mv. og en stor stak bøger.


Se billederne fra julearrangementet her.


Den svenske tæppeforening AKREP har i samarbejde med Frölunda Kulturhus i Gøteborg arrangeret en enestående udstilling af 57 antikke kaukasiske tæpper. Medlemmer af tæppeklubben besøgte udstillingen 21. november 2010.


Se billederne fra kaukaser-udstillingen her.


Bakhtiarernes tæppekunst var emnet for en klubaften i september 2010, hvor vi først så filmen "People of The Wind" om Bakhtiar-nomadernes vandring over Zagros-bjergene, og derefter så på medlemmernes medbragte tæpper og tekstiler fra Bakhtiar-området.


Se billederne fra Bakhtiar-aftenen her.


Vores medlem Ahmet Yolal holdt i august 2010 en udstilling af sin samling af kurdiske tæpper på Roskilde Bibliotek. Udstillingen viste bredden af kurdernes tæppekunst fra saltposer til større tæpper. Læs mere om udstillingen under "bloggen".


Se billederne fra den kurdiske udstilling her.


Slidte tæpper bør ofte sættes i stand, hvis de er gamle eller antikke og bevaringsværdige. Vi præsenterer her tre kaukasiske tæpper, som var slidte "laser", men som efter kyndig reparation har genvundet fortidens pragt. Læs mere om reparation af tæpper under "artikler" på denne side og se også et tidligere fotoalbum nedenfor fra en klubaften om reparation af tæpper.


Se billederne af de restaurerede tæpper før og efter istandsættelsen her.


Antikmessen i Helsingborg er en årlig tradition for både svenske og danske antikvitetshandlere. 180 udstillere deltog 29. juli - 1. august 2010 og vi kiggede på, hvad der blev tilbudt af tæpper og tekstiler.


Se billederne fra antikmessen i Helsingborg her.


Den svenske tæppeklub Mir-I-Bota fra Borås var i København den 17-18. april 2010 og besøgte bl.a. Galleri Abrash for at mødes med bestyrelsen for SOTK.


Se billederne fra vores svenske venners besøg her.


Tæpperne fra Hamadan området i Persien var emnet for en klubaften med Gino Mangione fra den skånske tæppeklub. Hamadan-tæpperne er både populære og udskældte, men især gamle og antikke Hamadanere er af stor interesse og mangfoldige.


Se billederne fra Hamadan foredraget her


"Antikviteter på Børsen" løb af stablen for 33. gang i marts 2010. I år var der ingen tæppehandlere med, men der var enkelte interessante tæpper og tekstiler, især fra Tibet og Kina.


Se billederne fra "Antikviteter på Børsen her.


Månedens tæppe: Her præsenterer vi interessante, sjældne, kuriøse eller "anderledes" tæpper og tekstiler. Vi håber, at medlemmerne vil diskutere disse under 'bloggen', hvor man kan komme med kommentarer. Se teksterne under de enkelte fotos for nærmere oplysninger.


Se "månedens tæppe" her.


Tæpperne fra Fars i sydvestpersien var emnet for en klubaften 25. februar 2010, særligt med fokus på Qashqai´erne.


Se de mange billeder med bl.a. Qashqai tæpper her.


I 2010 er der 25 år siden Selskabet for Orientalsk Tæppekunst blev stiftet. I den anledning samler vi i dette fotoalbum billeder fra de 25 år i det omfang medlemmerne kan bidrage. Foreløbig har vi fået 12 dias fra et arrangement i daværende formand Hans Elmbys forretning, hvor den internationale tæppeekspert Jon Thompson fortalte om turkmenske tæpper. Medlemmerne opfordres til at sende fotos og andet "historisk" materiale fra foreningens arrangementer til ja@taeppeklubben.dk.


Se medlemmernes billeder her.


Julearrangementet 2009 blev holdt på Havarthigaarden i Holte den 8. december hvor knapt 40 af foreningens medlemmer deltog. Efter julefrokosten var der auktion over de tæpper og bøger, som medlemmerne havde indleveret. Fotos: JAN ANDERSEN.


Se billederne fra julearrangementet her.


Kurdernes er verdens største folk uden eget land og er spredt i Iran, Tyrkiet og Irak. De har stolte traditioner med at væve og knytte tæpper og tekstiler. Den 23. november 2009 holdt tæppeklubben et arrangement om kurdernes tæpper, hvor Martin Melchior fortalte om kurdernes historie og medlemmerne havde medbragt en række eksempler på kurdernes tæppekunst.


Se billederne fra den kurdiske aften her.


Julearrangementet tirsdag den 8. december 2009 på Havarthigaarden i Holte byder traditionen tro på en auktion over tæpper mv. indleveret af medlemmerne. Du kan gå på eftersyn her på siden og se de udbudte tæpper med beskrivelse og vurdering. Enkelte effekter kan tilkomme senere og først ses på selve dagen.


Se billederne af effekter til juleauktionen her.


ARTS - Antique Rugs & Textile Show - blev holdt i San Francisco i oktober 2009 som et samarbejde mellem 35 internationale forhandlere og Jozan Magazine. Show´et bød på en række fantastiske tæpper og textiler. Se fotos fra showet her og meget mere på www.jozan.net. Billederne er venligst stillet til rådighed af Jozan Magazine.


Se billederne fra ARTS her.


Antikmessen i København blev i 2009 afholdt i Bella Centeret med 70 udstillere. Tæppeklubbens fotograf så på udvalget af gamle og antikke tæpper og tekstiler, men udvalget var ikke stort hos antikhandlerne. Der deltog ingen tæppehandlere i år bortset fra en på konservator-standen.


Se billeder fra antikmessen i Bella Centeret her. Foto: Jan Andersen.


Anatolsk aften den 22. oktober 2009 blev holdt hos Wiinstedt, hvor Kerstin Svensson fra Malmø fortalte om sin seneste rejse til tæppehandlerne i Istanbul og om tæppernes vej til Europa, bl.a via Silkevejen.


Se billederne fra den anatolske aften her. Foto: Jan Andersen


Kun én gang om året, i efterårsferien, kan publikum se de syv enestående orientalske tæpper, som har været i Kongehusets eje siden det 17.århundrede. Tæppeklubben besøgte Rosenborg Slot 15. oktober 2009 for at se tæpperne.


Se billederne fra Rosenborg Slot her. Foto: Jan Andersen.


Vi har kigget i billedarkivet og fundet en del fotos fra aktiviteterne i tæppeklubben de senere år, som ikke tidligere har været offentliggjort. Det er bl.a. fotos fra før, vi fik hjemmesiden i efteråret 2006.


Fra årene i tæppeklubben: Se billederne hér. Foto: Jan Andersen.


Davids Samling i København rummer blandt meget andet en samling sjældne tekstiler. Tæppeklubben besøgte 5. september 2009 det genåbnede museum efter udvidelsen.


Davids Samling: Se billederne her. Foto: Jan Andersen.


De turkmenske stammer og deres tekstilproduktion var emnet for Søren Neergaards foredrag den 28. april 2009 på Havarthigaarden. Medlemmerne havde medbragt et stort udvalg af turkmenske tæpper og tekstiler. FOTOS: JAN ANDERSEN.


De turkmenske stammer: Se billederne hér.


Antikke anatolske og skånske tekstiler var emnerne, da vi 21. marts 09 mødtes i Wiinstedst tæppeforretning på Østerbro. Sonny Berntsson og Lasse Randling fra vores svenske søsterklub AKREP holdt foredrag om de to emner og viste en række fantastiske eksempler på tekstilkunsten i det centrale Anatolien for flere hundrede år siden og tekstilkunsten i Skåne i 1800-tallet. Se de to gallerier med fotos ved at klikke på links herunder. FOTOS: JAN ANDERSEN


Anatolske: Se billederne hér.


Skånske: Se billlederne hér.


Tæpper og andre tekstiler fra Baluch´erne i det østlige Iran og vestlige Afghanistan har deres typiske præg, blandt andet teknik og farveholdning, men de er samtidigt meget kunstnerisk varierede. Baluch var emnet for vores klubaften den 12. februar 2009 på Havarthigaarden i Holte.

Se billederne fra arrangementet hér.

Fotos: JAN ANDERSEN


Persiske Isfahan var emnet for en klubaften den 25. september 2008 på Havarthigaarden, hvor Helge Werner holdt foredrag om disse værkstedstæpper, som er af høj kunstnerisk og håndværksmæssig kvalitet.


Se billederne fra Isfahan-aftenen hér.


Gamle og antikke tæpper bærer næsten altid præg af slid og skader. Hvad kan der gøres og hvad kan betale sig ?

Er det et sjældent, bevaringsværdigt tæppe, et arvestykke med affektionsværdi eller et masseproduceret tæppe, hvor det vil være nemmere og billigere at købe et tilsvarende ?

Se billederne her>> fra vores klubaften på Havarthigaarden om reparation af tæpper og læs artiklen om emnet under "artikler".

Fotos: JAN ANDERSEN


Antikke nomade textiler fra Anatolien - udstilling på Svaneholms Slot.

Fotos: JAN ANDERSEN

En enestående samling af antikke tæpper, kelims og fragmenter fra 1700 og 1800-tallets Anatolien blev fra august til oktober 2008 vist på Svaneholms Slot i Skåne i anledning af den skånske tæppeforenings 25 års jubilæum.Skånska Orientmattklubben havde inviteret medlemmerne fra den danske tæppeklub til udstillingen, der var ledsaget af et foredrag af den svenske ekspert i anatolske textiler Sonny Berntsson. Galleriet hér viser de 23 udstillede tæpper og fragmenter samt fotos fra tæppeklubbens arrangement på Svaneholms Slot den 19. oktober 2008.

Klik og se slideshowet  her >>


Tæppeklubben holdt generalforsamling den 8. maj 2008 på Havarthigården i Holte og herefter så eller genså medlemmerne DR-udsendelsen "Kvit eller Dobbelt" fra 3. februar 1990, hvor vores mangeårige medlem Ilse Andersen deltog i emnet "Orientalske tæpper". Formand Søren Nissen havde i samarbejde med Yonus Caglak lavet vores egen "Kvit eller Dobbelt", hvor medlemmerne selv skulle svare på spørgsmålene, før vi hørte Ilse Andersens svar i udsendelsen.

Et udvalg af medbragte tæpper relaterede sig til spørgsmålene, så medlemmerne selv fik lejlighed til at kigge på mønstre, farver og teknik.

Se billederne fra generalforsamlingen og tæppe-quiz´en her.


Tæppeklubben havde inviteret svenskeren, Thomas Birath, der har arbejdet for UNHCR i Kaukasus til at holde foredraget "På tæppejagt i Kaukasus". Som han sagde, er det faktisk nemmere i dag at finde kaukasere i Europa end i Kaukasus, fordi stort set alle de gode, antikke tæpper er eksporteret til Vesten. Se refeat fra Biraths foredrag under "artikler". Medlemmerne og Birath havde medbragt en række flotte stykker. Se slideshowet

"På tæppejagt i Kaukasus" her >>


Årets julearrangement for medlemmerne blev holdt den 3. december 2007, hvor størstedelen af foreningens medlemmer deltog. Formand Søren Nissen bød især velkommen til en række nye medlemmer, der har meldt sig ind i årets løb. Vi håber, at endnu flere bliver interesserede i den orientalske tæppekunst og melder sig ind i vores forening. Efter en dejlig middag blev årets juleauktion afviklet, hvor medlemmerne i år havde indleveret 54 tæpper og andre tekstiler samt en del bøger og magasiner.

På billederne hér ses et udvalg af tæpperne og snapshots fra julearrangementet >>.


Fotos: JAN ANDERSEN


Se klubbens besøg på Kunstindustrimuseet ved at

KLIKKE HER >> . Læs artiklen om Kunstindustrimuseets tæpper under "artikler".


Svenskeren Jan-Inge Bengtsson holdt foredrag i klubben om afghanske tæpper og viste sin samling af repræsentative afghanske tæpper, både gamle og nyere. Se artikel om hans foredrag under "artikler" og se slideshowet her >>


Her er to nye slide-shows med fotos fra to af tæppeklubbens arrangementer i 2007.


Det ene er fra aftenen med "vores bedste loppefund", hvor medlemmerne viste og fortalte om gode tekstil-fund fra loppetorvene. Der var tæpper, puder, torbaer og saddel-tasker (poser) og aftenen viste, at der ind i mellem kan gøres et godt tæppe-køb på loppemarked.


Se slideshowet "Vores bedste loppefund" >>


Det andet slide-show er fra vores lærerige kelim-aften med en "workshop" med 15 kelims af vidt forskellig alder og oprindelse, hvor medlemmerne skulle vurdere tæppernes oprindelsesland, type og alder. Derefter blev vist en række smukke kelims ejet af tæppeklubbens medlemmer.


Se slideshowet "En aften med kelims" >>


Foreningens medlemmer har bidraget til dette flotte og interessante billedgalleri, med egne fotos af orientalske tæpper, Turkmenske teltbånd, ensier mm.


Det første slideshow er fra foreningens aften om turkmenske teltbånd og ensier

(teltforhæng) med nogle af verdens førende eksperter i turkmenske tekstiler.

En international samler har en af europas fineste samlinger af antikke turkmenske teltbånd, som blev anvendt i de turkmenske nomaders telte (yurten), hvor de bl.a. var anbragt rundt langs loftet, hvor teltets tag møder siderne. Båndene kan være 10 - 16 meter lange og typisk 15 - 45 centimeter brede og et fantastisk væve og knyttearbejde. Foreningens mangeårige medlem Søren Neergaard og ekspert i turkmenske tekstiler viste frem af sin samling af turkmenske teltbånd og fortalte om deres historie. Dr. Richard Isaacson fra tekstilmuseet i Washington D.C. holdt foredrag om den turkmenske ensi, det knyttede tæppe, som nomaderne anvendte som "dør" i teltet. Han viste et slideshow, der skal bruges ved den kommende udstilling på museet i Washington om turkmenske teltbånd, hvor den internationale samler bl.a. bidrager med et antikt teltbånd, der forinden restaureres i Danmark af Younus Caglak fra galleri Abrash i Gentofte.

KLIK HER for at se slideshowet.


Det følgende fotogalleri er fra foreningens

aften om fladvævede tæpper og tekstiler, soumak, blandingsteknikker, djijim vævning etc.

Foreningens medlem Mogens Christoffersen holdt et oplæg og viste stykker fra sin samling og medlemmerne havde taget mange smukke og sjove eksempler på fladvæv med, som blev ivrigt diskuteret og kigget på.

KLIK HER for at se billedegalleriet.


Her viser vi et slideshow med eksempler på ældre og antikke orientalske tæpper, både knyttede tæpper og kelims, fra de traditionelle tæppelande som Persien (Iran), Caucasus og Tyrkiet. Navnene på tæpperne hentyder til de områder, byer eller nomadestammer, som har vævet tæpperne.

KLIK HER for at se billedegalleriet.


Årets traditionelle julemiddag og ”auktion” blev holdt den 7. december 2006, hvor 40 medlemmer deltog. Efter en god middag blev 55 af medlemmernes private tæpper, poser og andre tekstiler udbudt sammen med 33 bøger og tidsskrifter. Handlen gik lystigt og der blev gjort mange gode køb.

KLIK HER for at se billedegalleriet.

Har du en speciel interesse indenfor feltet orientalske tæpper og tekstiler ? Og har du en interessant samling, som du gerne vil vise foreningens medlemmer ?


Selskabet for Orientalsk Tæppekunst efterlyser emner og ideer til kommende klubaftener og du er meget velkommen til at sende os en mail med dit forslag.


Vi vil også gerne i kontakt med private samlere, virksomheder, institutioner og forretninger, der beskæftiger sig med tæppekunsten og som måske har lyst til at vise os stykker fra samlingen.


- Selskabet for Orientalsk Tæppekunst